Форма випуску:
Таблетки
Склад:Коренеплід моркви, корінь селери, бульби топінамбура, плоди гарбуза, корінь петрушки, суцвіття брокколі, томати, плоди коріандру.
Значення для організму
Про зв'язок між хворобами і вмістом хімічних елементів люди знали з давніх часів.
Пристрій людського організму така, що всі його клітини, тканини й органи знаходяться під безперервним впливом цілого комплексу різних за структурою біологічно активних речовин природного походження. Людина увійшла в гармонійну, метаболічну взаємозв'язок з активними речовинами рослин без яких неможливо нормальний перебіг життєвих процесів і розвиток організму в цілому. Природні сполуки, вітаміни, макро - і мікроелементи стали для організму необхідними факторами всіх метаболічних процесів.
На сьогоднішній день увагу наукового світу значно зросла до хімічного складу і фармакологічної активності звичайних для харчового раціону людини овочів, прянощів та фруктів.
Враховуючи, що всі хімічні елементи, які ми отримуємо з їжею, водою і повітрям, то заповнювати запаси цих найважливіших речовин ми зобов'язані кожен день.
За даними американських вчених –дієтологів раціон сучасної людини забезпечує лише 50% від добової потреби в магнії, постачає організм тільки 50% необхідної міддю, селеном, кальцієм, не вистачає в раціоні калію, цинку, заліза, кремнію, фосфору, хрому, марганцю.
Дослідження останніх років показують, що в арифметичній прогресії підвищується потреба організму в мікроелементах і вітамінах при хронічному стресі, фізичних навантаженнях, незбалансованому харчуванні. Крім того, при дефіциті мінеральних речовин в організмі людини виникають специфічні порушення, які призводять до характерних захворювань. Без мінеральних елементів основні речовини з їжі просто не будуть правильно засвоюватися. В результаті, змінений метаболізм і стійкий дисбаланс мікроелементів призведе до зміни активності ферментів, порушенню синтезу метаболітів, функціональним змінам, що виражаються прикордонними психоневрологічними, ендокринними розладами, зниженням фертильності, імунодефіцитними станами. Хронічний дисбаланс мікроелементів і вітамінів підвищує ризик виникнення захворювань і пухлин. Вчені відзначають, що з нестачею певних елементів пов'язані і хвороби. За останні сто років інформація про ролі элементозов у формуванні хвороб зростає лавиноподібно.
Враховуючи всі причинні фактори, що впливають на баланс мінералів в організмі, покрити дефіцит можна, збагативши раціон харчовими та лікарськими рослинами. Саме харчові рослини зможуть збалансувати тонке налаштування нашого організму.
Універсальна формула «Мінеральний фитобаланс» містить харчові рослини, концентратори мінералів і вітамінів, повністю забезпечать потреби організму макро-, мікроелементи і життєво важливих аміни. Саме ці, знайомі всім харчові рослини, є м'якими коректорами фізіологічних і біохімічних процесів нашого організму, надійними детоксикантами — очисниками, помічниками в боротьбі з агресивною екологією, «харчовою хімією», стресами. Володіючи потужною сорбційною активністю, рослини здатні очистити організм на клітинному рівні, усунути дефіцит регуляторних біологічно активних речовин, здійснити перебіг внутрішньоклітинних процесів, знизити ризик виникнення запалень, пухлин, впливаючи на фундаментальні причини, які лежать в основі більшості хвороб.
«Мінеральний фитобаланс» – це базові принципи профілактики і комплексної фитоподдержки вразливих органів і систем через спрямування ендоекологічної, адаптогенів та метаболічної корекції, а також дотація організму повноцінним мінеральним комплексом.
Фітотерапевтичні властивості і дія інгредієнтів, що входять до складу:
Морква – концентратор калію, натрію, міді, бору, ванадію, містить у терапевтичних дозах фтор, залізо, натрій, фосфор, цинк, магній , багата вітамінами (B1, B2, B6, PP, C, E, K, B9, B5), β-каротином. Коренеплід використовується при гіповітамінозах, элементозах, підвищеної стомлюваності, схильності до простудних захворювань, патологій шлунково-кишкового тракту, при підвищеній ламкості нігтів, порушення периферичного кровообігу і мінерального обміну, при зниженні зору, катаракті, остеохондрозі, нирковокам'яній і жовчнокам'яній хворобі. Вітаміни і мінерали моркви, як антиоксиданти, що захищають організм від окисного стресу.
Селера — «чоловічий» корінь, відновлює сили. Містить макро - і мікроелементи: магній, марганець, залізо, йод, мідь, натрій, калій, вітаміни, амінокислоти, холін, які ефективні при уповільненому перетравленні їжі, неврозах, гепатитах, атеросклерозі, ожирінні, цукровому діабеті та інших патологічних станах. Селера є «захисним» харчовим продуктом з м'яким послаблюючою дією; нормалізує мікрофлору кишечника, послаблює явища метеоризму, вплив стресових факторів та прояви алергії, контролює апетит, знижує вагу, підвищує життєвий тонус, потенцію, підтримує м'язову силу.
Топінамбур — инулиносодержащее харчове рослина з унікальним мінеральним і вітамінним складом. Містить кальцій, магній, натрій, калій, фосфор, стронцій, хлор, залізо, цинк, йод, мідь, марганець, фтор, кобальт, бор, алюміній. Бульби акумулюють кремній, а за вмістом заліза, кремнію, цинку топінамбур перевершує моркву і буряк. Топінамбур нормалізує вуглеводний і білковий обмін, травні функції шлунка і кишечника, попереджає серцево-судинні захворювання, протистоїть інсультів, інфарктів, дисбактеріозу, забезпечує процеси синтезу білка і енергетичного обміну. Крім того, є природним радіопротектором, коректором сольового обміну при подагрі, сечокам'яній хворобі, жовчнокам'яної хвороби.
Гарбуз — японські дієтологи ставлять гарбуз на перше місце в таблиці корисності продуктів харчування. Це аптека в мініатюрі. Містить полиминеральный комплекс в терапевтичних дозах: кальцій, магній, натрій, калій, фосфор, залізо, цинк, мідь, йод, марганець, фтор.
Плоди гарбуза – харчове нетоксичний проносне з ефектом природного ентеросорбції; виконує роль активного детоксиканта, покращує перистальтику кишечника, секреторні функції шлунково-кишкового тракту, жовчовиділення. Використовується як сечогінний засіб при набряках, в тому числі у хворих нефрозо-нефритом. Гарбуз показана при кардіальних набряках ніг, як седатик при кардионеврозах, як коректор сольового обміну при подагрі і сечокам'яної хвороби. Останнім часом гарбуз і її насіння стають надзвичайно популярними при ДГПЗ (аденомі), хронічному простатиті. Лікувальні властивості гарбуза затребувані при ожирінні, цукровому діабеті, гастритах з підвищеною кислотністю. Гарбуз бере участь у процесах засвоєння вітамінів, мінералів особливо заліза. Призначають препарати гарбуза при захворюваннях щитовидної залози, зниження імунітету. Біологічно активні речовини гарбуза активізують імунні реакції, нормалізують роботу м'язової тканини. Рідкісний елемент – кобальт прискорює ріст кісткової тканини, синтез ферментів і обмін цукрів.
Петрушка — поєднання мінерального, вітамінного складу, біологічно активних речовин визначає лікувальні властивості рослини. Концентрує мідь, цинк, стронцій, особливо багато в петрушці калію, кальцію, міді.
У рослини виражені діуретичні властивості, що визначає спектр призначень при захворюваннях, що супроводжуються зменшенням діурезу, патології сечовивідної системи, жовчного міхура, при набряках серцевого і ниркового походження. Стимулює функцію кори надниркових залоз, шлункову секрецію, жовчовиділення, ефективна при астенічних захворюваннях, в акушерській і гінекологічній практиці, при ожирінні.
Брокколі — лікувальні властивості багатогранні. Калій – виводить з організму зайву воду і солі; кальцій і фосфор нормалізують стан кісткової і мозкової тканин; мідь, кобальт і залізо покращують процеси кровотворення, пружність і міцність шкіри, попереджають целюліт; йод коригує функцію щитовидної залози. Брокколі попереджає порушення гормонального балансу, знижує ризик виникнення пухлин, перешкоджає розвитку папіломавірусної інфекції.
Томаты — это перспективный продукт с лечебным эффектом, особенно стали популярными в XXI веке, содержат большое количество минеральных солей: железо, калий, натрий, кальций, магний, сера, йод. Особенно много железа и калия. Это определяет спектр показаний при заболеваниях сердечно-сосудистой системы, в том числе гипертоническая болезнь, атеросклероз, малокровие. Участвуют в регуляции обменных процессов, активизируют пищеварение, подавляют в кишечнике патогенную микрофлору, снижают риск опухолевых заболеваний. (являются источником ликопена и витамина В17(лаэтрила)).
Кориандр — содержит в терапевтических дозах калий, кальций, фосфор, магний, большое количество меди, а также селен, железо, цинк, марганец, йод. Сбалансированный состав биологически активных веществ стимулирует обменные процессы, нормализует функции пищеварительной системы. Устраняет колики и метеоризм, ускоряет выведение шлаков. Наличие в плодах эфирных масел, способствует улучшению настроения, помогает справиться с сезонной депрессией, особенно в осенне-зимний период, повышает общий тонус организма, умственные способности.
Показания к применению:Рекомендуется как общеукрепляющее средство профилактики заболеваний связанных с дефицитом минеральных веществ, а также к рациону питания при следующих состояниях и заболеваниях:
- гипоэлементозы, гиповитаминозы и профилактика этих состояний;
- нарушения обменных процессов;
- повышенные физические и умственные нагрузки;
- стрессовые перегрузки, эмоциональная напряженность;
- снижение сопротивляемости организма, частые простуды;
- реабилитация после тяжелых болезней, операций, травм;
- сниженный иммунитет;
- антибиотикотерапия;
- профилактика ожирения, гормональных расстройств;
- профілактика ішемічної хвороби серця, атеросклерозу;
- корекція наслідків шкідливих звичок (куріння, алкоголь, переїдання);
- активні заняття спортом;
- нераціональне харчування, убогий раціон.
* Дані представлені в інформаційних листках достовірно підтверджені літературними джерелами медичних довідників, науково-дослідними даними, результатами рефератів, дисертацій, а також узагальнені відомості сучасного науково – практичного досвіду вивчення та застосування лікарських рослин в медичній практиці.
- Ціна: 110 ₴